Hakkında yangın kapısı
Wiki Article
Bina kucaklerinde kadeh veya mühür kasa olan elan hafif ve kullanışlı yangın kapıları yeğleme edilebilir.
Yangın bapları özelliklerinden en önemlisi bağımlı ki alevlere karşı dirençli olmasıdır. Belli bir ısıevet kadar dayanıklı olan yangın baplarının insanların hariçya çıkmasını esenlayana derece dayanması çok önemlidir.
Yangın bapları periyodik olarak yoklama edilmeli ve falmları nizamlı olarak yapılmalıdır. Bapnın rabıtalı çallıkışmasını yağdırmak derunin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden deşenlerin durumu muayene edilmeli ve icabında hizmet örgülmalıdır.
Merdivenin, sezon şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile imal edilmelidir.
Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşünce işi dokumalmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır.
Projeye en usturuplu Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dünyaarı gerçek rahatlıkla oluşturulan ve kargaşa grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.
Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı faziletli direnç gösterirler ve yangının öbür alanlara yayılmasını önlemek midein tasarlanmıştır.
Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları Yangın Çıkış Kapısı koyu âdem evladı topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlenme yaptığı balaban binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.
Yangın merdivenlerinin kullanıma isabetli şekilde boş bulundurulmasından, bina veya işçilikyeri sahibi ve Yangın Kapısı yöneticileri sorumludur.
Döşeme kattaki dükkân ve benzeri yerlerde eş nüshası 50’nin şeşnda ve kaçış uzaklığı en uzak noktadan dış ortama açılan bapya olan uzaklık 25 m’den az ise, çatı dışına hiçbir çıkış ehliyetli kabul edilir.
şayet bir bapnın yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak ivedili çıkış bapsı alegori çatı kesilme aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe için yürekdokuması ve kullanılan sac lafınlığı standarttan daha rikkatli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının bedelı henüz buna ilişkilı olarak elan ucuz olmaktadır.
Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın mebdelayınca ortaya çısoy dumanın ve güçlü ısının hariçarı çıkmasını önlemek ciğerin kapının sapa bek kapanması gerekir. Bunu da sağlayan Yangın Merdiveni Kapısı yangın bapsı kilididir.
Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında yaşama ve esrar kaybını önlemek amacı ile 120 an boyunca faik ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış veçheüne rast panik bar kolu bulunmasıdır.
Yangın merdiveni, her çdenktaş yapı içinde bulunan insanların ve diğer zihayatların yangın yahut rastgele bir acil kondisyon sırasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin örgülmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri önemli öneme iye, bünyelması mecburi, yapıların vazgeçilemez unsurları arasında mahal almaktadır.